Laparoskopi öncesi ve sonrası süreç

Annekaz
27 Mayıs 2013
Yorum Yok

yücel karaman

Laparoskopi tedavisinin ülkemizdeki en ünlü isimlerinden olan Brüksel Tüp Bebek Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Yücel Karaman laparoskopi ve sonrasını açıklıyor;

Laparoskopiye iyi şekilde hazırlanmak laparoskopinin başarılı sonuçlanmasında etkin rol oynar. Laparoskopi öncesi doktorun hastaya verdiği talimatlar ve hazırlık süreci iyi şekilde yerine getirilmelidir. Aksi takdirde laparoskopi ameliyatı esnasında beklenmedik komplikasyonlar yaşanabilir.

Laparoskopi öncesi

Laparoskopinin yapılacağı günün erken saatlerinde hastaneye hastanın girişinin yapılması istenir. Hastaya anestezi verilmeden önce sakinleştirici verilir ve sonrasında anestezi uygulanır. Hastadan ameliyata girmeden en az 6 saat öncesi en az 6 saatlik bir açlıkla gelmesi istenir. Ameliyata girmeden 6 saat öncesinde yemek ve sıvı alımının kesilmesi gereklidir. Laparoskopi ameliyatları ortalama 1,5 saat sürer.

Aşağıdaki adreste laparoskopi ile ilgili detaylı bilgiler vermeye çalıştım.

http://www.brukseltupbebek.com/laparoskopi

laparoskopi

Laparoskopi sonrası

Genel anestezinin etkisi geçene ve hasta tamamen kendisine gelene kadar, ameliyat sonrasında hasta ameliyathanede bulunan gözlem ünitesinde tutulur. Bu süre içerisinde hasta gözlemlenir. Bazı hastalarda alınan anestezinin etkisi kolay atlatılmaz. Hastada bulantı ve sersemlik olabilir. Bu normaldir. Hasta kendine geldikten sonra odasına çıkartılır. Laparoskopi ameliyatından yaklaşık 5 saat sonra hastanın yavaşça ayağa kalkmasına ve hafif oranda yemek yemesine izin verilir.

Aşağıdaki yazıda laparoskopi ameliyatının teknik detayları anlatılıyor

http://www.brukseltupbebek.com/izsiz-ameliyat-laparoskopi

Hastaların birçoğu çok az derecede ağrı hissederler. İşlem sırasında hastanın karın boşluğuna enjekte edilen gazın etkisiyle ertesi gün hafif bir omuz ağrısı da hissedilebilir. Laparoskopi sonrası bu ağrılar ağrı kesiciler ile geçen cinsten ağrılardır. Jinekolojik ameliyatlar sonrasında hastada beklenen bir durum da vajinal kanamadır. Bu normaldir ve hastanın endişe etmesine gerek yoktur. Tabi aşırı oranda olmamak kaydıyla. Genel anestezilerde hastanın ameliyat esnasında rahat nefes alabilmesi için boğaza bir tüp yerleştirilir.

Bunu da seversin  Tüp Bebek Kimlere Yapılır?

Hasta kendisine geldikten sonra boğazında bir ağrı hissetmesi bundandır. Bu durumda da endişe edilecek bir durum yoktur. Bunu gidermek için hasta ılık ve tuzlu su ile boğazına gargara yapabilir. Laparoskopi ameliyatı sonrasında genelde hastalar aynı gün taburcu edilirler.

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.