Bacak boyama üzerine!
Kadınlar için naylon çorabın önemi tartışılmaz ilk naylon çorap ABD’de 1935 yılında üretildi ama asıl tanınması 1939 yılında bir fuarda oldu o kadar çok sevildi ki bir günde 4 milyon adet satıldı. Sonra akım haline geldi ve kadınlar naylon çorapsız dışarı çıkmadılar etekler kısaldı, bacaklar daha ortaya çıktı e o zaman pantolon da yoktu.
Sonraki yıllarda savaş patlak verince dupont çorap üretimini durdurup savaş giysisi ve malzemesi üretmeye başladı. Çorap karaborsaya düştü sonra da bulunmaz olunca kadın bacaklarını boyamaya ve çizdirmeye başladılar. Artık güzellik salonlarında bacak boyama bölümleri vardı.
Kadınların vazgeçmediğinin bir kanıtı bu; etekler uzamıyor, kalın çoraplar giyilmiyor, en olmadı çorap gibi bacağını boyayıp ya da boyatıp öyle yine de güzelliğinin peşinden koşuyor. Bunun üzerine sosyolojik olarak bir ton yazı yazılabilir aslında ama çorap gibi bacak boyamak gerçekten çok ilginç.
1978 doğumlu, 3 çocuk annesi çalışan arada bulduğu kaçamak vakitlerde annekaz.com u yazan, yazarken büyük keyif alan bir deli hatunum. Bana [email protected] dan ulaşabilirsiniz…
gerçekten çok ilginçmiş ya :)
güzel fikir!