Elektrik faturasını düşürmenin 10 yolu

Annekaz
16 Aralık 2016
21 Yorum

Elektriksiz bir hayat düşünülemez ama elektriksiz faturasız bir hayat ne kadar güzel olur değil mi? Elektrik faturasız bir hayat hayal olabilir ama düşük faturalar hayal değil, size fazla çaba harcamadan Elektrik faturasını düşürmenin yolları nedir? anlatacağım. Son zamanlarda televizyonda Enerjisa bu konuya dikkat çekiyor ve farkındalık yaratıyor. Ben de buradan yola çıkarak kendi deneyimlerimi ve önerilerimi sizinle paylaşmak istedim.

Biz büyük bir aileyiz büyük çocuklar sürekli çalışan çamaşır ve bulaşık makinesi sürekli açık unutulan ışıklar, kızların maşaları, saç kurutma makineleri kurutucular ütüler.. ve daha niceleri yazarken bile yoruldum haliyle yüksek faturalar karşısında kendimizi çaresiz hissediyorduk ta ki 10 maddelik acil durum planını ortaya koyana kadar. Yazdığım tüm önlemlerle faturamızı yüzde 40 oranında düşürmeyi başardık.

elektrik tasarrufu led ampul

Elektrik faturasını düşürmek için neler  yaptık?

1- Bütün armatür ve ampulleri değiştirdik. LED teknolojisi ile hazırlanmış ampuller hem daha çok aydınlatıyor hem de neredeyse 10 katı daha az enerji tüketiyor.

2- Elektronik sayaç kullanıyorsanız acilen 3 zaman dilimine geçin bu bile sadece faturanızı yüzde 30 – 40 arasında daha az gelmesini sağlayan önemli detaylardan birisidir.

3- Isı yalıtımına önem verin yaz ve kış aylarında hem ısıtıcı hem de klimalar için yalıtım çok önemlidir pencere kenarları balkon kapılarını mutlaka kontrol edin gerekirse aralıkları kapatın. Saç kurutma makinesi kullanmadan önce saçınızı mümkün olduğu kadar havlu ile kurutun saçlarınızın ve cebinizin sağlığı için yüksek ısıda değil orta kademede bir ısı seçip saçlarınızı böyle kurutun.

4- Fırın evin en çok elektrik harcayan aletlerinden birisidir.Fırında yemek pişireceğiniz zaman elektronik sayaç kullanıyorsanız saat dilimine dikkat ederek en uygun saati seçmeniz en doğrusu olur. Mesela 3 zaman dilimi ise saat 22 ile sabah 06 arası fırın için en uygun zamandır. Yine fırın kullanırken bir kaç yemeği bir arada pişirerek hem ısıdan tasarruf eder hem de sofranızı zenginleştirirsiniz :)

5 – Tost makinesi oldukça pratik bir o kadar da elektrik tüketimi yüksek aletlerden birisidir. Ocak üstünde kullanılan pratik tost tavaları aynı işi görür ve çok az enerji ile lezzetli tostların yapılmasını sağlar.

6 – En sevdiğimiz kısım ütü! Ütü de küçük ama elektrik sarfiyatı büyük aletlerden birisi sevmemek için bir neden daha ama mecburuz yine ütüyü kullanırken 3 zaman dilimi kullanıyorsanız saat 22 ile sabah 06 arası yapması en mantıklısı ama çamaşırları kurutucudan nemli çıkartmak ve kumaş cinsine göre program seçmek enerji tasarrufu sağlayacak detaylardan bir kaçı..

Bunu da seversin  Fotoğraflı Çikolata kazanan Talihliler

 

7- Bulaşık makinesi canımız en büyük yardımcımız daha az enerji ile alışması için en uygun program 50 derecelik kısa programdır. Makinenizi tam doldurmadan çalıştırmayın az bulaşığınız varsa en kısa programı seçin.

8- Kettle yani elektrikli su ısıtıcısı kullanıyorsanız kullanacağınız kadar su ile doldurun genelde çok su konulur biraz kullanılır gerisi soğumaya bırakılır sonra tekrar ısıtılır bu çok fazla enerji sarfiyat demektir. Eğer doğal gazlı bir ocak kullanıyorsunuz en güzeli çaydanlıkta kullanacağınız kadar suyu ısıtıp kullanmak olacaktır. Hem elektrikli su ısıtıcalar hem de çaydanlıkların kirecini arada bir temizlemek yine enerji tasarrufu yapmanızı sağlar.

elektrik tasarrufu standby

9 – Televizyon, wireless modem, DVD oynatıcı, mikrodalga gibi bekleme konumundayken açık olan aletleri kapamak yine minik ama önemli detaylardan birisi. Yani kumanda ile değil ya fişini çekerek ya da düğmesine basarak tüm ışıklarını söndürmek gerek.

10 – Tasarrufu çocuklarınıza öğretin gereksiz yere yanan ışıkları söndürmemenin, boşuna bekletilen ütünün, uzun süre kullanılan saç kurutma makinesinin bir gömlek için çalıştırılan çamaşır makinesinin sadece aile bütçesine değil çevreye de zararı olduğunu onlara anlatın. Çocuklar bu alışkanlıkları çok küçük yaşta kazanıyor ve bu erdemler üstüne katılarak çoğalıyor. Benim önerilerim ve uyguladığım yöntemler bunlar ama çok daha fazlası için ve bilinçlenmek adına https://www.enerjinikoru.com/ ‘u ziyaret edebilir ve bu konuda aydınlanabilirsiniz. Unutmamalıyız ki ‘’Güzel Günler Enerji İster’’

Etiketler: ,
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular
Yapılan Yorum Sayısı (21)
  1. Esra Ün Güçlü dedi ki:

    Güzel bilgiler, tesekkurler Annekaz

  2. tülin dedi ki:

    ütü tahtasına aleminyum folyo sererek ütü süresini kısaltmakta öümlün

  3. Selime girgin dedi ki:

    Teşekkürler annekaz

  4. Hatice Karatepe dedi ki:

    Bir çoğunu bilmiyordum teşekkürler Annekaz❤

  5. Meral erdem dedi ki:

    Güzel bilgiler teşekkürler.

  6. Sevinç dedi ki:

    Güzel bilgiler teşekkürler

  7. Fatma dedi ki:

    Bu faydalı bilgiler için teşekkürler.3 zaman dilimi ile ilgili daha fazla bilgi rica ediyorum.

  8. selcan dedi ki:

    Çok faydalı bilgiler Teşekkürler annekazımız :)

  9. Ferhunde dedi ki:

    Ahh o ütü benim elektrik o sebepten hep yüksek tek seferde yapamıyorum ihtiyaç durumuna göre parça parça ütü yapınca fatura kabarıyor

  10. Gülşah dedi ki:

    Teşekkürler ?

  11. Gülşah dedi ki:

    Teşekkürler. Çok güzel bilgiler

  12. Aylin dedi ki:

    Tost en güzel ocakta olur :)

  13. Rukiye dedi ki:

    3 Zaman dilimini araştıracağım. Teşekkürler Annekaz ?

  14. Nurcan dedi ki:

    Tesekkurler.

  15. Nilüfer Tezcan dedi ki:

    Bu bilgiler için teşekkürler

  16. selcan dedi ki:

    Çok teşekkürler faydalı bilgiler için :)

  17. Seda dedi ki:

    Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler.

  18. Merve dedi ki:

    Uygulayacagim bakalim ben ne kadar tasarruf yapabilecegim.Tesekkurler.

  19. Sevgi YILDIZ dedi ki:

    Güzel şeyler yazmışsınız ????

  20. belma aydemir dedi ki:

    ben zatenönerilen 10 maddelik sistemi zaten uyguluyorum ve ayda 60 ila 70 tl fatura geliyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.