Doğal kene kovucu katran!

Annekaz
14 Haziran 2020
Yorum Yok

Kene her bahar ve yaz açık alanda büyük problem. Korona nedeniyle baharda evlere kapanıp yaz günlerini doğada değerlendiren aileler için de kene gerçekten korkulması gereken bir parazit türü. Peki doğal olarak kene kovucu yapmak mümkün mü? Rusların doğal kene kovma tarifini sizinle paylaşıyorum.

Doğal kene kovucu katran kokusu

Keneler daha doğrusu tüm böcekler katran kokusundan nefret eder öncelikle katran nedir? “Katran, ağaç, kömür, kemik ve öteki organik maddelerin damıtılmasıyla elde edilen koyu renkli ağır bir yağdır. Ağaç katranı ise yapışkan, viskoz, koyu kahve-siyah renkte, kuvvetli kokulu ve keskin tatlı yarı sıvı bir maddedir” 

Katran Anadoluda yıllarca antiseptik olarak kullanıldı akreplerin böceklerin uzak tutulması kapı eşiklerine pencere önlerine sürüldü. Şu sıralar Özellikle ağaç katranları  antibiyotik direncine karşı çare olarak görülüyor ve araştırmalar devam ediyor. Peki kene akrep yılan kovucu olarak katran nasıl kullanılır?

Kene kovucu katran spreyi

Malzemeler

1 kahve fincanı Katran (ardıç, çam farketmez)

250 ml litre su

küçük sprey şişesi

Su ve katranı şişeye doldurun ve iyice çalkalayın. Bu spreyi pikniğine gittiğiniz alanın çevresine ve kıyafetlerinize sıkabilirsiniz. Katran çok güçlü kokulu bir yağdır kıyafetlere sıkmak istemezseniz ayakkabıya sıkabilirsiniz,  bir beze sıkıp bileğinize bağlayabilirsiniz. Eğer bir evdeyseniz ve pencereden böcek akrep girmesinden endişe ediyorsanız  daha az sulandırılmış formunu pencere ve kapı eşiklerine sıkın.  Elinizde doğal katran yok katran şampuanı ya da sabunu varsa sıcak su içinde iyice karıştırıp yine sprey olarak kullanabilirsiniz.

Katran şampuanı ve ya sabunu ile yıkanın

Katran sabunu ve şampuanı ile düzenli şekilde yıkanmak da keneleri ve böcekleri kovar.Katran oldukça güçlü kokar sabun ve şampuanı saç diplerine sedefe ve egzamaya iyi gelir alerjik bünyeniz varsa katran sabununu mutlaka kullanmanızı öneririm benim gibi sürekli kızaran kabaran cildimi yatıştırdı ama işte kokusu :) Bazı katranlar plastik gibi kokar bazıları odun gibi kokar bu hangi ağaçtan yapıldığına göre bile değişir katran sabunu katran şampuanı alırken bildik yerlerden almaya dikkat edin.

Bunu da seversin  Sosyal medyada söylenen yalanlar

 

 

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.