Botoks ruh halini etkiler mi?

Annekaz
1 Kasım 2021
Yorum Yok

Botoks giderek daha popüler hale geliyor,  öyle ki geçen yıl ben bile yaptırdım.  Bana hem manevi hem de fiziki olarak çok iyi geldi.

Botoks yirmili yaşların sonlarında yaşlanma önleyici  olarak kullanılıyor.  Baby Botoks da denilen uygulama oldukça seviliyor bunun dışında botoks terleme, migren ya da gülüş bozuklukları için kullanılabiliyor.

Yaşlanma karışıtı oşarak kullanılan Botoks için  lehine veya aleyhine ahlaki bir tartışma içine girecek değilim, kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz onu yapın yada yapmayın. Vücuda yabancı bir madde enjekte ettirmek bilim adamları tarafından tartışılacak bir konu. Bunların açıklamasını onlardan bol bol dinliyoruz. Botoksun  psikolojik boyutu da var.

Botoks sizi depresyondan çıkarıp daha mutlu edebilir mi?

 

Botoks Nedir?

Normalde Botox  ‘Botulinum toksini’ Clostridium botulinum adlı bir bakteri türünden üretilen bir nörotoksindir.

Genellikle küçük kırışıklıkları ve boyun spazmları, aşırı terleme ve aşırı aktif mesane gibi bazı tıbbi durumları tedavi etmek için kullanılır. Hatta bu koşullardan bazılarının tedavisi için Amerika Birleşik Devletleri’nde FDA onayına sahiptir!

Galler, Cardiff, Psikoloji Okulu’ndan Dr. Michael Lewis, Botox’un insanların ruh sağlığı üzerinde ne gibi bir etkisi olabileceğini görmek için bir araştırmaya öncülük etti .

Yapılan araştırmada kaz ayaklarına (göz kenarlarına) botoks uygulanan kişilerin, kendilerini  daha depresif hissettikleri ortaya çıkmış.

“Yüzümüzde yaptığımız mimikler hissettiğimiz duyguları etkiliyor; mutlu olduğumuz için gülümseriz ama gülümsemek de bizi mutlu eder. Botoks gibi ilaçlarla tedavi, hastanın belirli bir ifade yapmasını engelliyor.”

Eğer kolay gülümseyemiyorsan, daha üzgün hissedersin.

Botoks Sizi Mutlu Eder mi?

Lewis ayrıca yüzün farklı bölgelerine, özellikle de kaş çatma çizgilerine Botoks enjekte etmenin etkilerini araştırdı. Kaş ortasında olan  ve aslında sinirli ya da endişeli gösterebilen bir çizgi botoks sayesinde kaybolunca insanlar kendilerini daha az depresif hissediyor.

Bunu da seversin  Günlük ped parfümü

Kaşlarını  ortasına Botoks yaptıran on katılımcıdan dokuzunun enjeksiyondan iki ay sonra artık depresif belirtiler göstermediğini saptanmış.

Botox’un Obsesif-Kompulsif Bozukluk , OKB semptomlarının tedavisine yardımcı olmak için yüze iğrenme alanları enjekte etmek gibi diğer zihinsel sağlık bozuklukları üzerindeki etkisini görmek için daha fazla araştırma yapılıyor .

Sizin Vücudunuz, Sizin Seçiminiz

Botoks yaptırmayı düşünüyorsanız  paranız varsa bence deneyin. Estetik ameliyatlardan daha iyi ve çabuk sonuç alabileceğiniz botoks kesinlikle ruha da çok iyi geliyor. Yaşlanmaktan korkmuyoruz sadece daha güzel daha ince kırışık çizgileri istiyoruz o zaman yaşasın botoks..

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.