Bebeklerde Kızamık Hastalığı Nedir?

Hayriye Koz
8 Aralık 2018
Yorum Yok

Bebekler, gelişim süreçlerinde farklı semptomlarla karşı karşıya kalırlar. Geliştirdikleri bağışıklık mekanizması sayesinde bu semptomlara doğru reaksiyonlar verebilirler. Fakat bazı hastalıklar, bebeklerin anneden veya ilk aylarından herhangi bir şekilde vücutlarında oluşmamış bazı virüslerden kaynaklanır. Kızamık hastalığı da, rübeola virüsü denilen ve aşırı bir bulaşıcılığı olan zararlı bir canlıdan kaynaklanır. Kızamığın en kötü yanı, dikkat edilmediği zaman anında yayılmasıdır. Solunum yolları enfeksiyonu olan kızamık, genelde ciltte ve deride geniş alanlı kızarıklıklara sebep olur. Kızamık olan bebeklerde, genelde grip olma ve hareketsizlik gibi belirtiler de görülmektedir. Bunun dışında bebeklerde boğaz ağrısı ve ağız içinde beyaz lekeler de görülebilir.

Bebeklerde Kızamığı Arttıran Nedenler

Bebeklerin içerisinde bağışıklık sistemi henüz gelişmemiş olanlarda kızamık görülme riski yüksektir. Aynı zamanda kızamık aşısı vurulmamış ve o antikoru vücudunda bulundurmayan bebeklerde, neredeyse yüzde yüz oranında kızamık hastalığı görülür. Bebek önceden tüberküloz veya kan kanseri gibi teşhislerle tedavi görüyorsa, yine kızamık görülme riski yüksektir. Yeterli gıda takviyesi almayan bebeklerde, kızamık görülme riski diğerlerine göre daha fazladır. Vücutta özellikle A vitamini eksikliği de, yine kızamık hastalığına yakalanmanın temel sebeplerinden bir tanesidir. Kalabalık ve havanın çok sık yer değişmediği ortamlarda bulunmak, bulaşıcı kızamığa yakalanmanın en büyük nedenlerinden olacaktır. Ayrıca bebeklerin yaş aralıklarına bakıldığı zaman, bir yaşından daha küçük bebeklerin bağışıklık sistemlerindeki yavaşlık sebebiyle, kızamık hastalığına yakalanma riskleri yüksektir.

Kızamık Hastalığının Tedavisi

Çok hızlı şekilde yayılan kızamığın en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir. Çünkü basit gibi düşünülen bu hastalık, bebeklerin gelişiminde büyük olumsuzluk yaratacak kadar tehlikelidir. Kızamık kendisini 7 ile 10 gün arasında yok edebilir. Fakat bunun geçmemesi veya bebeğe yardımcı olması kaydıyla bazı ilaçlar kullanılabilir. Ateş düşürücü ve antibiyotikler, kızamık rahatsızlığındaki bebeğin rahatlamasına yardımcı olabilir. Burada alınacak doza doktor karar vermelidir. Kızamığa yakalanan bebeklere, besin takviyesi olarak A vitamini verilmeli ve belirtiler çok daha düşük bir seviyeye indirgenmelidir. Tabi ki her hastalığın olduğu gibi, kızamık hastalığına yakalanan bebeklerin iyi bir şekilde istirahat etmesi gerekir.

Bunu da seversin  Amerika'da doğum
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.