Bebekleri Kış Hastalıklarından Nasıl Koruruz?

Melike
18 Haziran 2018
Yorum Yok

Bebeğinizin kış hastalıklarından ve mikroplardan korunmasını sağlamak ve kış boyunca sağlığını muhafaza etmeniz için bazı basit yollar bulunmaktadır.

Ellerini ve Kendi Ellerinizi Yıkayın

El yıkamak, mikroplardan korunmak için en basit ve etkili yöntemidir. Dolayısıyla, bebeğin bezinin değiştirilmesinden sonra, burnunun silinmesinden sonra ve yemeğinin hazırlanmasından önce ellerin sabunla yıkanması hastalık kapması riskini azaltacaktır.

Bunun için bebeğin ellerinin yıkanması, varsa diğer çocukların özellikle okuldan veya dışardan geldikten sonra ellerini yıkamalarının sağlanması da önem taşımaktadır. Eldeki mikropların temizlenmesi için anti bakteriyel sabuna ihtiyaç olmayıp normal sabun kullanılması yeterlidir.

Kreş Uygulamalarının Kontrol Edilmesi

Kreşe giden çocuğunuz varsa kreşin sağlık uygulamalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kreşte ateşi olan, ishal olan, kusma veya göz enfeksiyonu gibi sağlık sorunları yaşayan çocukların iyileşene kadar evde tutulmaları hastalığın diğer çocuklara bulaşmaması için alınan bir önlemdir. Aksi halde bu hastalık kreşe giden çocuğunuza ve neticede bebeğinize de bulaşabilir. Bu nedenle kreşe gittiğinizde bu durumda olan çocukların görülmesi halinde yönetime bilgi verilmeli ve gerekli tedbirlerin alınması istenmelidir.

Bebeğin Aşılatılması

Bebeğin bazı virüs ve bakterilerin neden olduğu hastalıklardan korunmasının basit yollarından biri de aşı takviminin kontrol edilmesi ve gerekli aşılarının yaptırılmasıdır. Ayrıca doktora danışmak şartıyla ve 6. Aydan sonra grip aşısının da yapılması mümkündür.

Bebeğin Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi

Bebeğin hastalıklardan korunmasının bir yolu da bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin sağlanmasıdır. Bunun için en etkili önlem ise bebeğin emzirilmesidir. Anne sütünde, bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen ve hastalıklarla mücadele etmesini sağlayan antikorlar bulunmaktadır. Bu nedenle anne sütü ile beslenen bebekler, solunum yolu rahatsızlıkları ile sindirim sistemi rahatsızlıklarına anne sütü ile beslenmeyen bebeklere oranla daha seyrek olarak yakalanmaktadırlar. Anne sütü, bebeğin bu hastalıklara yakalanması halinde hastalığın daha hafif atlatılmasını sağlamaktadır. Bebeğin 6. ayından sonra başlanan ek gıda döneminde ise sağlıklı besinlerin seçildiğinden emin olunmalı, besin çeşitliliği sağlanmalı ve bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar tercih edilmelidir. Bu dönemde de bebeğe verilen anne sütü miktarının azaltılmamasına dikkat edilmeli ve mümkün olduğu takdirde bebeğin 2 yaşına kadar emzirilmesine devam edilmelidir.

Bunu da seversin  Dukan Diyeti nasıl değişti?
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.