Ekibinize Güven İnşa Etmenin On Yolu
Etkili ve üretken bir ekip oluşturmadan önce, şirketinizde yukarıdan aşağıya güven oluşturmanız gerekmektedir. Günümüzün iş ortamında gizli ajandalara veya gizli bir ortama yer yoktur. Pandemiyle beraber hayatımıza giren evden çalışma durumunu da göz önünde bulundurarak ekibinizi doğru yönetmeniz daha da önem taşımaya başladı.
Ayrıca kadın girişimcilerin kendini ve az da olsa yardımlaştığı ekibini de etkileyen bu durumları bir işletme koçu olarak ele aldım ve madde madde açıkladım.
Güven kırılgandır ve liderlik tutarlı olmadıkça şirket içerisinde sağlam temeller oluşturmak zordur. Tutarsızlık ve düzensiz davranış, herhangi bir şirkette güven erozyonuna yol açar.
Güven de otomatik olarak verilmez ve liderlerin eylemleri güveni yayan bir kültürü yansıtana kadar genellikle tutulur. Güvenin organik olarak yaratılmasını sağlamak için, kuruluş liderlerinin işin her düzeyinde güven kazanmak için çok özel bazı şeyler yapmaları gerekir.
Ekibinize Güven İnşa Etmenin On Yolu
1. Açık konuşun
Açık diyalog ve sık iletişim, günlük ritüellerinizin bir parçası olmalıdır. Günlük sohbetler, ekibinizin şirketinizde olup bitenler hakkında güncel bilgiler almasına ve katkıda bulunmalarına olanak tanır.
2. Başarısızlığı olumlu kabul edin
Hatalar olur, başarısızlığı olumlu olarak kabul edin. Yeni bir hareket tarzını şekillendirmenize yardımcı olması için hataları kullanın. Yenilik genellikle çözümler bulmak için konfor alanlarının dışında çalışan başarısızlıktan kaynaklanır.
3. Açık Olun
El Kitabınız ve Politikalarınız güncellenmeli ve düzenli olarak paylaşılmalıdır. Bu politikaların şirketinizin her seviyesinde tutarlı ve adil bir şekilde kullanılması gerekir.
4. Görünür Olun
Liderlerin ekiplerine açık ve görünür olmaları gerekir. Erişilebilir liderler, ekip üyelerinin engelleri daha hızlı aşmasına yardımcı olabilir.
5. Ekip üyelerinize Değer Verin
Ekip üyelerinizin, iş içinde ve dışında onları etkileyen gerçek sorunları olan gerçek insanlar olduğunu göstermelisiniz. Ekibinizle ilgilenirken empati gösterin ve insanlığı gösterin.
6. Davranışlarınızla rol model olun
Liderlerin yürümesi ve konuşması gerekir. ‘Dediğimi yap, yaptığımı yapma’ mantığını değil. Güven istiyorsanız, güvenilir bir kişinin davranışlarını göstermelisiniz.
7. Kendi Hatalarınıza sahip çıkın
Hiç kimse mükemmel değildir ve ne kadar önemsiz olursa olsun hatalarınıza sahip çıkmak güven gösterir. Hatalarınız veya bir şirket hatası hakkında ekibinize karşı açık ve dürüst olmak, bunları örtbas etmeye çalışmaktan çok daha iyidir.
8. Kişisel ve doğrudan iletişim kurun
Ekibinizle kişisel ve doğrudan iletişim kurun, ancak doğal ama profesyonel bir şekilde aktif olarak dinlemek ve iletişim kurmak yerine jargon, konferanslar ve alıntı politikalarından kaçının. Her konuşma resmi olmak zorunda değildir.
9. Ekibinizi önemseyin
Ekibinizle düzenli olarak ‘sıcaklık’ kontrolü yapın. Onlara nasıl olduklarını ve çevreyi nasıl daha olumlu hale getirebileceğinizi sorun. Ekibinize yargılamadan veya cezalandırmadan sesini duyurma şansı verin.
10.Dürüst Olun
Şeffaf olun ve geri bildirime açık olun. Çalışanlarınızın size güvenmesini istiyorsanız, dürüstlük göstermek çok önemlidir.
Güven oluşturmak kolay değildir ve personel devir hızının yüksek olması, kurduğunuz temeli sağlam tutmanızı zorlaştırır.
İşe alım sürecinin her aşamasında ‘güven’ kültürünüzü güçlendirin. Vadettiğiniz şeyleri uygulayın ve önemli kültür noktalarınızı yeni adaylara iletin. Bu şeffaf kültür müşterilerinize aktarılacaktır.
Profesyonel ve sertifikalı bir ActionCOACH ile çalışmak, işinizi yürütmenize yardımcı olacak güçlü ekipler oluşturmanıza ve ekip yönetiminiz doğru olacak sağlam bir şirket kültürü ve ortamı geliştirmenize yardımcı olabilir. Bu konuda destek almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.
1978 doğumlu, 3 çocuk annesi çalışan arada bulduğu kaçamak vakitlerde annekaz.com u yazan, yazarken büyük keyif alan bir deli hatunum. Bana [email protected] dan ulaşabilirsiniz…