Kalorifer petek temizleme nasıl yapılır?
Kalorifer petek temizleme yapmak hem maddi olarak kesenizi rahatlatır, hemde temizlenen peteklerle daha iyi ısınırsınız.Ülkemizde doğalgaz ve kombi kullanımı artınca beraberinde kendi sorunlarını da ortaya çıkarmaya başladılar.
Isıtma sistemlerinin en sorunlu bölümlerinden birisi kireçlenme ve tortulanmadır. Suyun içerisinde doğal bileşen olarak bulunan kireç sürekli sirkülasyonda ejanjör, pompa ve radyatör peteklerine birikmekte ve performansı yarıya kadar düşürmektedir.
Özellikle peteklerde ve radyatörlerde biriken bu çamurlaşma ve tortular kombiniz ne kadar verimli yanarsa yansın istediğiniz sıcaklığı almanıza engel olur.Eski sistemlerde ve merkezi sistemlerde bu kimsenin umurunda olamayabilir ama bireysel olarak kombi yaktığınızda tükettiğiniz gaz ile almanız gereken kaloriyi alamamak ve hatta ısınamamak moralinizi bozabilir.
Bu yüzden petekler üzerinde geç ısınma, ısınmayan bölgeler oluşmaya başlamışsa ve ısınamıyorsanız petek temizletme zamanınız gelmiştir.
Peki petekler nasıl temizleniyor?
Petek temizliği için özel kireç sökücü ve temizlik kimyasalları var. Isıtma tesisatınıza bağlanan sistem 3-4 bar aralığında çalışarak 40 litre /dakika su debisi özelliğine sahip makinelerle ve her tesisatçı bu işi yapar. Ancak temizlik sonrası deşarj işlemlerinde çıkan suyu mutlaka izleyin.
Temizlik sonrası kombinizi tekrar devreye aldığınızda değişimi test etmenizde fayda var. Çünkü bilinçsiz ve yeterli su debisi olmayan makinelerle yaptırdığınız temizliğin peteklerin tamamını temizlediğinden emin olun. Bu işlemi peteğin her tarafını elle kontrol ederek yapabilirsiniz..
1978 doğumlu, 3 çocuk annesi çalışan arada bulduğu kaçamak vakitlerde annekaz.com u yazan, yazarken büyük keyif alan bir deli hatunum. Bana [email protected] dan ulaşabilirsiniz…