Kilo Verirken Yapılan Hatalar Nelerdir?
Zayıflamak isteyen kişiler tarafından yapılan bazı yanlışlar vardır. Mesela günde bir öğün beslenerek kilo vereceğini düşünen kişiler vardır. Ne kadar az yemek yersem o kadar az kalori alırım, kahvaltımı öğlen yemeği ile birleştireyim en azından bir öğün az yerim diye düşünen çok insan vardır. Bu düşüncelere sahip olan insanlar çok yanlış düşünen insanlardır.
Metabolizmayı aç bırakmak metabolizmanın yavaşlamasına sebep olduğu için kilo verimimizin yavaşlamasına sebep olur. Bazı kişiler ise sabah ve akşam yemeklerinin arasında hiçbir gıda tüketmez. Oysaki sağlıklı beslenip kilo vermemiz için ara öğünleri atlamamamız gerekmektedir. Bu davranışlarda kilo vermek isteyen kişilerin yaptıkları yanlış bir davranıştır. Karbonhidrat tüketmeyi hayatından çıkararak kilo vermek isteyen kişilerle karşılaşabiliriz. Bu durumda doğru bilindiği düşünülen yanlış bir düşüncedir.
Vücudumuzda bulunan kaslarımızın sağlığı için günlük belli miktarda karbonhidrat almamız gerekmektedir. Karbonhidratsız diyetlerde kilo yağlarımızdan değil kaslarımızdan gider bu kas kaybımıza sebep olduğundan bazı rahatsızlıklar yaşamamıza sebep olur. Diyet yapan çoğu kişi her gün tartılır. Dün 1 kilo verdiğine sevinip bugün tartıda 500 gram aldığını görünce hevesini kaybedebilir. O yüzden her gün tartılmak doğru değildir. Bir gün öncesinde tükettiğimiz gıdalar ya da sular vücudumuzda birikebilir ve bu durum tartıda artı olarak karşımıza çıkar. Oysaki haftada bir kere tartılmamız motivemizin bozulmaması açısından daha iyi olur. Gün içerisinde 2-2,5 litre su içmemiz sağlığımız açısında gereklidir. Zayıflamak için vücudumuzun yeteri kadar suya doymuş olması gerekmektedir. Oysaki bazı kişiler günde birkaç bardak su içip bunun yeteri olduğunu düşünürler. Bu düşünce çok yanlış bir düşüncedir. Bazı kişiler diyet yaparken meyve tüketmekten kaçarlar. Bunun sebebi meyvelerin içerisinde şeker bulunmasıdır. Ancak meyve tüketirken miktarına dikkat ederek tükettiğimizde kilo vermemiz açısından faydalıdır. Meyve tüketmek bağışıklık sistemimizi güçlendirdiği için metabolizmamızın da hızlanmasına neden olur.
Bazı kişiler stresli olduğunda kendini yemek yemeye verir. Stresli olunduğunda yediğiniz yemeklerin miktarına dikkat etmeyeceğiniz için stresli anlarınızda yemek yememeye çalışın. Televizyon izlerken yemek yemekte yanlış bir harekettir. Çünkü televizyon izlerken ne kadar yemek yediğimizin farkına varamayız.