Kör kedi bakımı nasıl yapılır?

Annekaz
27 Ağustos 2021
Yorum Yok

Bu yazıda görme engelli kedi bakımı, görme engelli kedinin diğer kedilerle uyumunu anlatacağım. Evde iki kedimiz var birisi 3 bacaklı bir Bombay kedisi diğeri kör bir tekir.

KÖR BİR KEDİ DİĞER KEDİLERDEN FARKLI OLUR MU?

Bombay kedimiz 3 aylıkken bir kaza geçirmiş ve arka bacağından bir tanesi ampute edilmiş biz o haldeyken evlat edindik. Tekir ise herpes nedeniyle doğuştan kördü, 2 aylıkken evlat edindik eve geldiğinde bir gözü zaten yoktu.

Diğer gözü ise şiş ve zaman zaman akıntılı kanamalıydı itiraf etmeliyim pek iç açıcı bir görüntüsü yoktu, biliyordum ki biraz ilgi ve sevgiyle gözlerini tedavi ettirebilecektik. Öyle de oldu  kör kedimizin gözleri şu anda gayet iyi tansiyonu ve enfeksiyonu geçti göz yapısı içeri doğru çöktü ağrısı sızısı kanaması yok kontrolleri devam ediyor ve gayet sağlıklı.

 

Gelelim psikolojisine ve kör kedi davranışlarına; Kör bir kedi evlat edindiğiniz zaman ilk zamanlarda biraz ona zaman tanımanız gerek.

Yetişkin bir kör kediyse zaten kuru mama ve tuvalet kabını kendisi bulacaktır geriye etrafa uyum sağlaması kalır ve kediler kesinlikle bir kaç günde tüm eve uyum sağlar ve rahat eder.

Eşyaların yerini çok değiştirmediğiniz sürece koltukları halıları minderleri tanır ve çıkıp inebilir hatta halının veya kilimin dokusundan hangi odada olduğunu bile anlayabiliyor.

Kör ve yavru bir kediyse ilk yapmanız gereken tabi ki tedavisi bunun yanı sıra evde  başka bir kedi varsa ilk zamanlarda mama ve kum kabını farklı bir odada tutun kediye de odadan çıkarmayın. tam olarak bizim yaşadıklarımızı yazayım; Sofi 1,5 yaşında yetişkin oldukça iri 3 bacaklı kısır bir Bombay evde hep tek başınaydı çok rahatına düşkün bir kedi haliyle şımarık. Kiki ise 2 aylıkken sahiplendik tamamıyla kördü zor bir tedavi dönemi oldu ama şimdi çok iyi.

KÖR KEDİNİN EVE UYUMU

Kiki eve gelir gelmez kutusundan çıkarmadık Sofi kokladı ve tısladı. Bunu zaten bekliyorduk. Kiki’yi yatak odasına koyduk mamasını ve kumunu hazırladık kediler temiz hayvanlar çok büyük sıkıntısı yoksa asla kumu dışında bir yere kaka  çiş yapmaz.

Bunu da seversin  Vajinaya en iyi gelen şey yoğurt! Peki nasıl kullanılır?

Odaya uyum sağladı günlük antibiyotik ve diğer göz tedavileri devam ederken kucağımda odadan çıkartıp  Sofi’ye gösteriyordum. Sofi tıslamaya devam etti hatta yaklaştırınca tokat bile attı. Kiki’nin battaniyesini Sofi’ye gösterdim tıslaya hırlaya zaman zamanla tıslamamaya başladı hatta yatak odasının kapısına gidip Kiki’yi merakla izlemeye başladı  Kiki az dayak yemedi gözü hassas olduğu için çok yalnız bırakmadık ama tedavisi bitince daha rahat olduk. Bu rahatlık Sofi için de iyi oldu.

Kiki 4 aylık oldu şimdi o kadar iyi anlaşıyorlar ki iki kardeş gibiler. Görme engelli kedi evi o kadar iyi tanıyor ki evde deliler gibi koşturuyor kanepelerden atlıyor kapılardan girip çıkıyor kafasını artık kolay kolay hiç bir yere vurmuyor.

Gören Sofi ile hiç görmeyen hatta gözleri bile olmayan Kiki arasında hiç bir fark yok. Kiki görme engelinden dolayı daha dokunulmayı seviyor oyun oynamaya çok meraklı gece benimle beraber yatıyor koklamayı yüzünü bacaklarımıza yüzümüze sürtmeyi seviyor. Her sesi çok iyi dinliyor çok sessiz ortamı sevmiyor nerdeysek o odaya geliyor.

Kısacası Kör bir kedinin gören bir kediden hiç bir farkı yok. Tek fark dışarıda kör bir kedi yarım saat bile yaşayamaz lütfen kedi sahiplenirken engelli canlara öncelik verelim. Kör kediler bakımları çok kolay sevgi dolu varlıklar inanın hayatınızda çok şey değişecek.

 

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.