MEB 2013 yılında sınavları kaldırıyor

Annekaz
31 Aralık 2012
4 Yorum

sinavsiz egitim haberi12 yıllık eğitim kesintisiz eğitim, dershanelerin yavaş yavaş kaldırılması, serbest kıyafetler derken alınan duyumlara göre “2013 yılında MEB ilköğretim, orta ve lise düzeyinde eğitim veren tüm okullarda sınav sistemini kaldırıyor”.

Nasıl haber ben şok oldum hani burnundan kıl aldırmayan öğrencilerin birikimini sadece yaptığı sınavlar ve puanlarla görebilen yetersiz öğretmenler için bu haber kötü olsa gerek. Çocuklar içinse durum sevindirici mi? üzücü mü bilemiyorum hoş eğitim dönemi içinde  sınav stresinden kurtulmak güzel bir duygu ama nasıl?

MEB sınavsız bir eğitimi nasıl yapacak? Öğrencilere nasıl notlar verilecek? Öğrenciler sınavsız bir eğitim sistemi ile YGS, LYS sınavlarına nasıl hazırlanacak? Akılda milyonlarca soru.

Ekrem Aytar’ın yazısına göre bu çok önemli bürokratlar alınmış bir duyum. Ama dedikodusu bile heyecan yaratuyor değil mi? :)

Eğer bu haber ve duyum doğru çıkarsa çok hareketli bir 2013 yılı eğitim yılı bizi bekliyor diyebilirim..

 

Bunu da seversin  Dikkat Eksikliğine İlaçsız Destek Türk Akademisyenlerden Geldi
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular
Yapılan Yorum Sayısı (4)
  1. özlem dedi ki:

    Yetersiz öğretmenler diyerek hemen kesip atmak kolay ama bir sınıftaki 70 öğrencinin gelişimlerini tek tek değerlendirmek yeterli öğretmenler için de oldukça zordur, lütfen genelleyip kestirip atmayalım.Eğitim sistemimizin tek sorunu sınavlar mı yani?

    • annekaz dedi ki:

      Öğretmenler hiç bir eleştiriyi kabul etmiyor, fakat bende 3 çocuk büyütürken onlarca öğretmen gördüm öğretmenlik yapanlarla memurlar arasındaki farkı gayet iyi görebiliyorum. Siz öğretmenseniz eleştirileri üstünüze almazsınız ama lafım memurlara burnundan kıl aldırmayan bambaşka bölümlerden çıkıp gelmiş mesleki kaygılarla ‘öğretmenliği’ seçmiş meslektaşlarınıza. Tek sorun tabi ki sınavlar değil ama öğretmen yeterliliği bana göre tartışılacak en önemli konulardan birisidir.. hele eğitim hayatına başlanılan ilk yıllar.. hiç mi etrafınızda memur meslektaşlarınız yok ve siz hangi okulda öğretmenlik yapıyorsunuz ki 70 kişilik sınıflar var?

      • özlem dedi ki:

        Öğretmenler çok yetersiz deyip geçmek işin çözümü değil.Üzerime alındığım için de yorum yazmış değilim.Sadece sorunun basite indirgenmesine karşı çıkıyorum.ben İzmir’de çalışıyorum, çevremde 40 kişilik sınıflarda derse giren öğretmenler var, kardeşim ilkokulu 58 kişiyle okudu.Yani kalıplarmış şeyler değil söylediklerim.
        Öğretmenler eleştiri kabul etmiyor diyerek de genellemeyelim lütfen, benim öyle velilerim var ki, çocuğunun hangi sınıfa gittiğinden bihaber.Benim tutup da bütün veliler ilgisiz, çocuk yetiştirmekten habersiz diye konuşmam da yakışık almaz.
        Her meslekte iyiler kadar kötüler de vardır.Ben kötü doktorlarla karşılaştım diye tüm doktorlar yetersiz, bilgisiz, paragözler diyeyem, dememeliyim.
        Öğretmenlerin eğitimi için neler yapılıyor?Seminerler, peki bu sene bazı seminerlere İzmir’den kaç kontenjan var, 4 ya da 5.Müfredat değiştiğinden beri kılavuz kitapların hazırlanmasını bekliyoruz.Her sene ders kitapları değiştiği halde öğretmenlere hiç bir bilgilendirme yok.Bırakın kılavuz kitapları sanal ortamda dahi yönlendirici, bilgilendirici şeyler yok.Kendi çabamızla kitapları çözümlüyoruz.
        Burda daha uzun anlatmak istemiyorum, benim sıkıntım öğretmenleri eleştirmeniz değil; tüm öğretmenleri aynı kefeye koymanız ve öğretmenleri eğitimimizin tek sorunu gibi görmeniz, ya da ben öyle gördüm, bilemiyorum.Umarım hassas olduğum noktayı gerektiğince açıklayabilmişimdir.
        İyi günler!

  2. Selin dedi ki:

    Burada sorun şu ki eğer eğitim kişilerin yani öğretmenlerin insiyatifinde olursa herkes kendi kafasına göre hareket edecek öğrencisini korumak için bol notlar verenler de olacak sevmediği öğrencinin notunu düşürenler de… Kaldı ki ben kendi öğrencilerimden biliyorum bilgiye değer verilmiyor, öğrenciler hep eğlence istiyor dolayısıyla bomboş yetişecekler. Nefret ettiğimiz ösym ve meb sınavları sayesinde en azından biraz olsun bilgi sahibi olabiliyorlardı ( ne derece orası tartışılır tabii) ve hayatlarında bilgiyi sınav için olsa bile değer verip alıyorlardı, ortak bir değerlendirme oluyordu en azından, eğer sınavlar kaldırılıp yük tamamen öğretmenlerin üzerine bırakılırsa ya da şu tarif daha güzel olacak kader öğretmenlerin ellerine verilirse -kendim de bir öğretmen olarak çok rahat söylüyorum- çocuklarınıza/ hatta benim çocuklarıma da yazık olacaktır! İşini layığıyla yapan kaç kişi var aramızda öğretmen arkadaşlarıma sorarım öğretmenler odasına gerçekçi bir gözle baktınız mı hiç kaç öğretmen arkadaşınıza emanet edersiniz çocuğunuzu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.