Sukulent çoğaltma / Evde sukulent satarak para kazanın

sukulent
Annekaz
13 Nisan 2020
1 Yorum

Sukulentler son zamanların en gözde bitkileri arasında. Kolay bakımı, bol çeşidi, dekoratif görüntüsü, ucuz olması ile düğünlerde nikah şekeri yerine bile kullanılır oldu. Piyasası bu kadar hareketli olunca Sukulent çoğaltma ve evde sukulent satarak para kazanma özellikle internet ortamında çok cazip hale geldi.

EVDE SUKULENT NASIL ÇOĞALTILIR?

Sukulentler kaktüsler ve etli bitkiler grubundadırlar. Kaktüsler arasında en sevimliler belki de sukulentler. Sukulentlerin yüzlerce çeşidi var ama biz evde üretmek için klasik ve çok ucuza bulanan bir çeşitle başlayalım dedik ama bu yöntemi Echeveria Laui pembe çeşidinde de uygulayailirsiniz.

Sukulent çoğaltmak için malzemeler

1 ana sukulent

Torf toprağı

Saklama kabı

strech film

sprey su

Öncelikle sağlıklı ve bol yapraklı bir sukulent satın alın. İnternet değil de görerek almak en güzeli.

Bu klasik bir çeşit yapmanız gereken gördüğünüz iri üst yaprakları çekerek kopartmak, asla bir bıçakla kesmeden , ezmeden sadece çekip kopartmanız gerek. Sukulentler yapraktan kök salabilen bitkiler bu yüzden amacımız sağlıklı yaprakları kullanmak.

Büyük saklama kabını fotoğraftaki gibi strech film ile sarın, bir kaç sarın ki sağlam olsun. Varsa havya yoksa bir büyük çiviyi kızdırp sardığımız strech film üzerine delikler açın. Bu deliklerden sukulnet yapraklarının sadece kopardığımız taraftaki uçlarını sokucaz büyük delikler açmayın.

Açtığımız deliklerden 2 – 3 bardak içme suyu dökün. İçinde buharlaşmaya faydası olacak kadar su olmalı.

Daha sonra açılan bu deliklere sukulentlerin ana gövdeden koparttığımız yaprakların kopardığımız uç kısımlarını sokun, adeta şişeye takılan bir tıpa gibi düşünün hava kalmamalı etrafında. Güneş ışığı alan ama çok sıcak olamayan bir yere koyun. Bu şekilde kökler havadan aldığı nemden beslenerek kök salacaklardır.

SUKULENTLERİNİZ KÖKLENDİ

Yaklaşık 20 – 25 gün sonra yapraklar kök çıkarmaya başlayacaklardır hatta bebek sukulentleri bile görebilirsiniz.

Sukulentlerin kökleri ne kadar çok ve uzun olursa o kadar tutma ihtimali yükselir strech filmle hazırladığımız nem serası şeffaf olduğu için gelişmeleri görebilirsiniz. Şimdi geldi bu yaprakları toprakla buluşturmaya.

Bunu da seversin  Medikal dövme - öncesi ve sonrası

Sukulenti toprağa koymadan önce küçük bir saksıya yeteri kadar toprak koyduğunuza emin olun. Sukulenti elinize aldığınızda kök kısmının toprağa temas edecek şekilde koyun, yaprağı gömmüyoruz ya da koyup üzerine toprak atmıyoruz sadece kökleri toprağa değecek şekilde koyuyoruz ve üzerine sprey ile su sıkıyoruz. Bu şekilde azar azar spreyleme işlemi yaparak her gün toprağın nemli kalmasını sağlıyoruz bu işlemde yaklaşık 3 hafta devam ediyor ve artık bebek bir sukulentmiz olmuş oluyor.

Bu sağlıklı bir sukulent. Anaç olmak için de çok uygun bu modeller başlayabilirsiniz. Sukulentler anneler günü hediyesi olarak harika bir seçim olabilir o zamana kadar kendi sukulent tasarımınızı bile yapabilirsiniz işte size bir kaç fikir.

SUKULENT SATIŞI NASIL YAPILIR?

Sukulent satışı yapmak için en iyi pazar tabi ki internet evinizin balkonunda ürettiğiniz sukulentleri minik plastik saksılara koyup süsleyebilirsiniz. Düğün ve nişan hatırası olarak dağıtmak için nazar boncuğu kurdele isim etketi gibi basit tasarımlarla fotoğraflar çekebilirsiniz. Sukulentler bu minik hediyeler sizin hayal gücünüzle değişik şekilde sunulursa pazar alanı o kadar büyür. Mesela helen saksı içine daha detaylı tasarımlar hazırlarsanız çok daha yüksek fiyatlarla satı yapabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi bu saksı modeli google da pek çok kez yayınlanmış.Bu kalıbı satın alıp taş tozu ile kendiniz döküp çok daha uygun fiyata bile getirebilirsiniz. Evden para kazanma yöntemi olarak bitki çiçek seven hanımlar tercih edecekleridir.

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular
Yapılan Yorum Sayısı (1)
  1. test dedi ki:

    resimdeki şu minyatür ferforje(plastik de olabilir) sandalye masa takımı çok güzel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.