Adaleti Sosyal Medya’da arar olduk
Ülke olarak sosyal medyayı en aktif kullanan, sosyal medya ile en çok zaman geçiren ülkelerin başındayız. Her anımız, her dakikamız sosyal medya ile iç içe.
Durum böyle olunca da bilginin dağılımı yayılımı çok hızlı ve etkili oluyor. Özellikle şiddet olaylarında, taciz olaylarında istismarlarda sosyal medya gündemin peşini bırakmayarak sonuca ulaşmasında menfi katkıları oluyor.
Baklavacı Kardeşleri kimse unutmaz artık..
Trafikte gerçekleşen ufak bir olayın arkasından içinde hamile kadın olan aracı sıkıştırıp önünü keserek şiddet uygulayan baklavacı kardeşler. Televizyon haberlerine yansıyan ama sonra sosyal medya tarafından gündemden düşürülmeyen olay sonrasında baklavacı kardeşler bu olaydan büyük bir ders çıkarmışlardır.
Sosyal medyanın desteği ile organize olan vatandaşlar bu kardeşlerin mağazalarından alışveriş yapmayarak kimi şubelerinin iflasına sebep olmuşlardır.Sosyal Medyanın ısrarlı takibi ile bugün 20 yıl hapis istemi ile yargılanıyorlar.
Şule Çet davasında adalet..
Şule Çet davasında eğer ağabeyi 13 Temmuzda sosyal medya üzerinden paylaşımları yapmasa iki defa tutuklanıp bırakılan zanlı, dolayısıyla da olay intihar olarak unutulup gidilecekti.
Şule Çet davasında olayın intihar olduğu iddia edilmişti. Ama sosyal medyanın ısrarla konuyu takip etmesinin ardından olayın intihar değilde cinayet olduğu ortaya çıktı. Yeniden yapılan yargılamalarda sanıklardan biri 12 biri 18 yıl ağır hapis cezası aldı.
Emine Bulut cinayeti toplumu mahvetti…
Emine Bulut cinayetine kadar toplum o kadar kadına şiddet haberleri ile dolu, algılarımız artık o kadar körleşmişti ki 2019 yılında 430 kadının erkek şiddetinden öldürüldüğünü unutuyorduk. Bu zulüm haberleri her yerde olunca devletin bir an neden buna önlem almadığını sorgulamaya başladık. Öyle ya 430 kadın cinayeti işlenmiş buna rağmen cinayetlerin ardı arkası kesilmek bilmemiş.
Emine Bulut cinayeti de işte bu toplumun herşeyi rolantiye aldığı bir zamanda geldi ve hepimizi şok etti. Üzerimize örtülen aymazlık toprağını biraz olsun silkeledi.Bir baba çocuğunun gözü önünde karısının boğazını kesti. Bitti mi Bitmedi..
Sosyal Medya sayesinden bugün taciz, şiddet gören kadınlar “el alem ne der” korkusundan sıyrılarak tacizcileri ve magandaları deşifre edip suç duyurusunda bulunuyorlar. Her gün sosyal medya sayesinde kısık sesimiz biraz daha gür çıkmayı, biraz daha organize olmayı başarıyoruz.
2019 yılı içerisinde 1.000.000 (bir milyon) na yakın kadın erkek şiddeti gördüğü gerekçesi ile kayıtlara girmiş..2019 yılı biterken 2020 yılının kadınlar açısından çok daha güzel ve umut dolu geçmesi tek temennimiz..
1978 doğumlu, 3 çocuk annesi çalışan arada bulduğu kaçamak vakitlerde annekaz.com u yazan, yazarken büyük keyif alan bir deli hatunum. Bana [email protected] dan ulaşabilirsiniz…