Çiğ tavuk yıkanır mı? Bir kaç temizlik miti..

Annekaz
19 Temmuz 2022
Yorum Yok

Hepimizi sabun kokulu evleri,  çamaşır suyuyla ovulmuş tuvaleti, lavanta kokan çarşafları seviyoruz temizlik güzel şey peki ya yanlış yaptıklarımız?

Annem çok titiz bir kadındı hala da öyledir  çocukken evde hayvan beslemek hayaldi, her hafta beyazlar kaynatılır çarşaflar değiştirilir her yer iyice temizlenirdi. Tavuk pişecekse iyice yıkanırdı..  ben o kadar titiz değilim ama bazı alışkanlıklar istemeden olsa da yakamıza yapışmış durumda..

TAVUK PİŞİRİLMEDEN ÖNCE YIKANIR MI?

Bu sorunun cevabı ne olursa olsun yıkayan yıkmaya devam ediyor çünkü içi almıyor garip bir alışkanlık ama bunun bilimsel ve doğru cevabını size vereyim. BESDBİR toplantılarında uzmanlarla da bu konuyu konuştuk onların cevabı tavuk pakettin çıkarılır ve direkt pişirilir yıkamak doğru bir alışkanlık değil demişti.

Tavuğun pişirilmeden önce kesinlikle yıkanmasına gerek yok. Tavuğu durulamak, salmonella gibi bakterileri ortadan kaldırmadığı gibi, o bakterilerin mutfağa yayılma riskini de artırır. Tavuktaki bakterileri önlemenin en iyi yolu onu doğru saklamak ve uygun şekilde pişirmektir.

Şöyle anlatayım salmonella gib bakteriler yüksek sıcaklıkta ölüyor. Siz tavuğu yıkadığınız etrafa su damlacıkları ile o bakteri yayıldı tavuğu tencereye koydunuz ellerinizi sabunladınız tezgahı da yıkadınız e salmonella kaldı tezgahta, bezde havluda plastik kapta.. o nasıl çıkacak oradan.. işte bu yüzden tavuk yıkanmamalı..

Gelelim diğer  temizlik mitlerinin bilimsel doğrularına..

BEBEK HERGÜN YIKANIR MI?

Belirli cilt sorunu bu gereksizdir ve potansiyel olarak aslında  zararlıdır. Her gün banyo yapmak veya duş almak  iyi bakterileri ve doğal nemlendiricileri azaltır. Aynı şey saçı her gün yıkamak için de geçerlidir: daha kuru ve kırılgan hale getirebilir. Bazı istisnalar dışında haftada iki veya üç kez banyo yapmak yeterlidir. Vücut kokusu , aşırı terleme veya diğer bazı cilt rahatsızlıkları ile mücadele ediyorsanız , dermatoloğunuz düzenli olarak duş almanızı önerebilir. Her gün duş almanız gerekiyorsa veya tercih ediyorsanız, beş dakikalık kısa duşlar almayı düşünün, buharlı sıcak su yerine ılık su kullanın, antibakteriyel sabunlardan kaçının.

Bunu da seversin  Miranda Kerr ve Bebeği

Yastık ne sıklıkla yıkanır?

Her gece başınızı üzerine koyacağınızı düşünürsek, yeni bir yastığı ilk kullanımdan önce ve ardından yılda yaklaşık dört kez yıkamak muhtemelen en iyisi.

Islak saçla yatmak hasta eder mi?

Üşümek , dışarı çıkmak ya da ıslak saçla yatmak sizi hasta etmez. Virüsler ve bakteriler sizi hasta eder. ‘Soğuk algınlığı’ veya çok üşümenin hastalığa neden olabileceği fikri, muhtemelen soğuk mevsimlerde yaygın olarak görülen birçok virüsün daha belirgin olmasıyla ilgilidir. Ancak bu, büyük olasılıkla, kışın daha çok kapalı alanlarda olmamızdan ve bulaşıcı hastalıkları olan diğer kişilere daha yakın maruz kalmamızdan kaynaklanmaktadır. Nasıl korona döneminde grip ve diğer virüs hastalıkları azaldı..

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.