Hamile Miyim? Gebelik Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Kadınlar için günümüzde bir çok farklı metot ile hamile olup olmadığını öğrenebiliyorlar. Eskiler için adet kesilmesi, kadındaki değişiklikler daha rahat gözlemlenebiliyor. Öğrenin annelerimiz bu konuda daha şanslı ve bir bakışta kadının hamile olup olmadığını anlayabiliyorlar. Çünkü onların tecrübeleri bu konuda çok daha fazla olduğu için, gebelik konularına daha fazla hakimler. Tabii ki, bunların hiç biri tıp için önemli değilidir. Önemli olan hamile olup olmadığınız ve bununda en net belirtisi kan testi sonrasında ortaya çıkıyor. Ancak çiftler için son yıllarda, çocuklarının doğmasını istediği ay bile önemli olabiliyor. Bunun için de gebelik hesaplama yaparak, hamile kalmak istediği dönemleri ayarlayabiliyorlar.
Ne Zaman Gebe Kaldığımı Öğrenebilir Miyim?
Gebe kaldığını öğrenmenin ardından, ilk akılınıza gelecek olan ne zaman gebe kaldığınızdır. Bunu öğrenerek, bebeğiniz kaçıncı haftasında olduğunu öğrenebilir ve gelişmesini takip edebilirsiniz. Tıbbın gelişmesi ile birlikte, doktorlar artık gerekli ölçümleri yaparak, ne zaman hamile kaldığınızı size söyleyebiliyorlar. Tabii ki bu tam tarih olmasa da, çok yakın bir tarih ve buna göre doğumunuzu ne zaman yapabileceğinizi de öğrenebiliyorsunuz. Her şeyden önemlisi günümüzde gebelik hesaplama çok önemli. Hatta her doktora gittiğinizde, doktorun ilk sorduğu soru “kaçıncı ayda” olduğunuz olacaktır. Kadın doğum doktorları bunu bilinçli olarak yaparak, anne adayının da bu süreci takip etmesini istiyorlar. Normal şartlarda doktorun önünde sizin tüm bilgileriniz olmasına karşın, bunu size sorarak, sizinde bu süreci yani bebeğinizin gelişim sürecini takip etmenizi sağlıyorlar.
Gebelik Hesaplamasının Önemi
Gebelik hesaplama sadece doğum yapacağınız zaman için değil, bebeğinizin gelişimi için önemlidir. Binlerce bebek üzerine yapılan takipler sonucunda bebeğin gelişim evresi öğreniliyor. Aksaklık olmaması durumunda ise bebekler bu gelişim evresine göre gelişim gösteriyorlar. Doktorlar ise gerek testler ile ve gerekse de ultrason ile artık bebeğin gelişimin doğru olup olmadığını gözlemliyor ve bunu sizinle paylaşıyor. Eğer bebek gelişimde bir aksaklık gözlemleniyorsa, bu durumda henüz gebelik sürecinde bebek için gerekli tedaviler başlıyor. Gebelik hesaplama sanıldığı kadar zor bir durum olmamakla birlikte, sadece tam tarih olarak bulamayabilirsiniz. Ancak yakın bir tarih yani bir kaç günlük aksama çok önem taşımıyor. Çünkü anne karnındaki bebeklerde gelişim hafta hafta takip ediliyor.
Gebe Olduğumu Geç Öğrendim Ne Yapmalıyım?
Hamile kaldığını geç öğrenen kadınlar ise doktorların ultrason kontrolü sonrasında, tahmini bir gebelik tarihi veriyorlar. Daha doğrusu en yakın tarihi anne adayına söyleyerek, bu süreçte hamile kaldığını söylüyorlar. Bu da gelişim sürecinde edinilen bilgilere göre yapıyorlar ve diğer testler ile birlikte bebeğin sağlık durumunu tespit ediyorlar. Gebelik hesaplama yapmak ve detaylı bilgi almak için https://www.doktoramcam.com/gebelik-hesaplama/ linkini tıklamanız yeterli olacaktır.
Hafta Hafta Gebelik TakibiGebe kaldığınız zamanı öğrenmeniz ile birlikte, artık hafta hafta gebelik takibi yaparak, bebeğinizin ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu durum anne adaylarını çok heyecanlandıran bir durum olmakla birlikte, doktorlar için de gelişimin doğru ilerleyip, ilerlemediğinin bir belirtisidir. Gebelik sürecinde başlayan ve doğum sonra bebeğin ay ay gelişimi ile devam eden bu zorlu süreçte, merak ettiklerinizin tamamını uzman doktorlardan öğrenebileceğiniz www.doktoramcam.com sitesi sayesinde, artık bu süreçleri daha iyi geçirebilirsiniz.
1978 doğumlu, 3 çocuk annesi çalışan arada bulduğu kaçamak vakitlerde annekaz.com u yazan, yazarken büyük keyif alan bir deli hatunum. Bana [email protected] dan ulaşabilirsiniz…