Hamileliğin hangi haftasında neler yenilmeli? Ay ay liste
Hamilelik sırasında gelişen bebeğimiz için yediklerimiz çok önemli. bazı gıdaları hamilelik boyunca tamamen hayatımızdan çıkarmak gerekirken bazılarını sevmesek de daha çok yememiz gerekiyor. İşte hamilelik boyunca hafta hafta yenilmesi gerekenler..
Hamilelik ilk haftasında uzak durmanız gereken şeylerin başında bitki çayları geliyor. Paketlenmiş gıdalar zaten her zaman tercih edilmemeli. Anne karnında bebeğin ilk gelişim ayları için folik asit çok önemli Brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta ve bakliyat bol bol tüketebilirsiniz..
Hamileliğin 6. haftasından itibaren kırmızı kan hücreleri oluşmaya başlar. Bu aşamada protein açısından zengin yemekler yemek en sağlıklısı deniz ürünleri, yumurta, et ve bunlarından yanında demir alımını zirveye çıkartmak için portakal suyu gibi C vitaminleri içebilirsiniz.
Vejeteryansanız ya da et sevmiyorsanız destek almalısınız. Omega yağ asitleri, doktorunuzun önereceği içeriğinde EPA ve DHA bulunan vitamin takviyeleri kullanabilirsiniz.
13 ile 28. hafta bebeğin çok hızlı geliştiği bir dönemdir. Çok fazla enerjiye ve vitamine ihtiyaç duyarsınız başlıca tüketilmesi gereken gıdalar aşağıya ekledim..
Gözler için Beta-karoten ve DHA
- havuçlar
- tatlı patates
- ıspanak
- orkinos
- sardalya
Kemik gelişimi ve güçlendirme için kalsiyum
- Süt
- yoğurt
- soya peyniri
- peynir
- sardalya
DNA üretimi, onarımı ve işleyişi için çinko
- kırmızı et
- kabuklu deniz ürünleri
- Fasulyeler
- Fındık
- kepekli tahıllar
29 – 40 hafta neler yemeli?
Doğum geldi çattı bu haftalar artık kendi bedeniniz için de size fayda sağlayacak gıdalar oldukça önemli. K vitamini ve Kan kaybı için özel beslenme programı var..
K vitamini kan kaybı konusunda yardımcı olacak gıdalar..
- Brüksel lahanası
- ıspanak
- yeşil yaprak marul
- Brokoli
- Karnıbahar
- lahana
Daha güçlü kemikler için kalsiyum ve magnezyum
- Süt
- peynir
- bakliyat
- Avokado
- muz
- Ahududu
Sağlıklı akciğer fonksiyonu için selenyum
yumurtalar
Esmer pirinç
DOĞUMDAN HEMEN SONRA TÜKETİLMESİ GEREKEN GIDALAR..
Doğum yapan annelere genelde çok fazla enerji yüklemesi yapılır şekerli gıdalar,ağır karbonhidratların açıkcası pek faydası yok işte özellikle emziren anneler için doğum sonrası beslenme
Enflamasyonu azaltmak için Önemli gıdalar
- Susam
- Badem
- kaju fıstığı
Beta karoten bebeğin göz gelişmesine yardımcı olur. Bir bebeğin gözleri doğumdan sonra 6 aya kadar gelişmeye devam eder. Bu yüzden beta-karoten bakımından zengin yiyecekler yemek, bebeğin anne sütüyle gelişimine devam etmesi demektir.
- havuçlar
- tatlı patates
Yüksek kalorili yiyecekler önemlidir! Emzirmenin ilk birkaç ayında her gün yaklaşık 300 ekstra kaloriye ihtiyaç duyarsınız, bu yüzden aç kalmayın.
1978 doğumlu, 3 çocuk annesi çalışan arada bulduğu kaçamak vakitlerde annekaz.com u yazan, yazarken büyük keyif alan bir deli hatunum. Bana [email protected] dan ulaşabilirsiniz…