Mikrodalga fırına neler girmez?
Mikrodalga fırınlar artık hayatımızın bir parçası yemek ısıtmak için özellikle sık sık kullanıyoruz… Peki mikrodalga fırınları doğru kullanıyor muyuz. Mikrodalga fırınlar nasıl kullanılır? mikrodalga fırınlara hangi kaplarla kullanılmaz..
Mikrodalgaya kalın da olsa kağıt paketler girmez aslında girer ama çok dikkatli kullanmak lazım yangına neden olabilir..
Kese kağıtları mikrodalga fırınlarda kolayca tutuşabilir.. dikkatli kullanılması gerek..
İnce yoğurt kapları ve plastikler bu kaplar zaten mikrodalgaya girmez hatta başka gıdaları saklamak için de uygun değildir işi bitince çöpü boylar..
Çiğ ya da haşlanmış yumurta mikrodalga fırına girmez. Haşlanmış yumurta fırında patlar çiğ yumurta da patlar sonra mikrodalgayı temizlemek için yarım gününüz harcarsınız…
Yumuşak köpük kaplar mikrodalga fırına girmez.. sağlığa zararlıdır ve sadece mikrodalgada değil her şekilde kanserojendir
Bazı meyveler mikrodalgaya girmez mesela üzüm mikrodalga fırında patlar..
Kenarı yaldızlı tabaklar mikrodalgaya girmez.. tabağınızın yaldızları ister altın olsun ister gümüş kararır bu tabaklarınıza iyi bakın hatta bulaşık makinesine bile koymayın..
Kapağı açık soslar mikrodalganızı mahfedebilir.. Dikkatli olmak lazım
Plastik kaplarla ilgili mikrodalga fırın için oldukça karışık bilgiler var lakin en güvenli,si mikrodalgada plastik kap kullanmamak mikrodalga için en uygun kaplar cam ve porselen olanlar. Bunun yanı sıra mikrodalgada daha güvenli kullanılacak pilastik numaraları yayınlanıyor işte 5 numara plastikler diğerlerine nazaran daha güvenli diye biliniyor lakin ben mşkrodalgada plastik kullanmıyorum…
Plastikler tehlikelidir pek çoğu geri dönüşmüş malzemeden yapılır kullandıklarınız da doğal olarak geri dönüşür plastik yalıtımdan tutun halı tabanına kadar her türlü yan sanayide kullanılıyor.. yani plastik malzemeyi sadece mikrodalgada değil aslında hiç bir yerde kullanmamak lazım.. o çok meşhur ABD’den ithal edilen pahalı plastikler de buna dahil..
Acı biber mikrodalgada acı biber sosları ya da acı biberin kendisini ısıttığınız zaman gözünüzü yakan bir buharla karşılaşabilir tüm gün kıpkırmızı gözlerle gezebilirsiniz dikkat..
Yine bu ralar herkesin elinde olan bu su matara ve kapları da mikrodalgaya girmez..
Alüminyum folyo kaplı yiyecekler ya da Alüminyuma sarılı hazır yiyecekleri mikrodalga fırında ısıtmayın Alüminyum altın hatta bakır gibi vücudun kabul edebileceği bir metal değil hiç bir şekilde yiyecek saklamak üzerini örtmek için uygun değil kullanılmamasını öneriyorum…
Mikrodalga ile araştırmalar devam ediyor ben evde mikrodalga fırın kullanıyorum ama çocuklar küçükken asla kullanmadım şimdi artık elimizden geldiği kadar sağlıklı kap kurallarına dikkat ederek özellikle ısıtmada kullanıyorum. Lakin sakın bebek maması bebek biboronlarını mikrodalgada kullanmayın ısıtmayın bebekler için asla kullanılmayacak bu aletler kurallarına uyarak kullanıldığında hayatınızı kolaylaştıracaktır..
1978 doğumlu, 3 çocuk annesi çalışan arada bulduğu kaçamak vakitlerde annekaz.com u yazan, yazarken büyük keyif alan bir deli hatunum. Bana [email protected] dan ulaşabilirsiniz…
Yazı iyi güzel faydalı fakat en sonunda BEN COCUKLARIM KÜÇÜKKEN KULLANMADIM demeniz Mikrodalga fırın hakkında hiçbir bilginiz olmadığını ortaya koyuyor
Mikrodalga fırınlar IŞIK ile Moleküllerini pişiriyor Yani ZARARI SADECE İÇİNDEKİ IŞIKLARDIR
Mikrodalga fırın çalışırken Camına 30-40cmden fazla Kafanızı uzatmamanız yeterli korunmak için
Mikrodalga fırının Tek zararlı yönü olarak kayıtlara bu geçmiştir
Fırın çalışırken içinde dönen nesneye yaklaşıp süre bitene kadar bekleyerek KATARAK veya daha kötüsü KÖR olmaya sebeb oluyormuş Bunun sebebi Camın dışına çıkan ışınların sizin en hassas organınız GÖZ BEBEĞİNİZİ YAKMASIDIR
Mikrodalga fırın herhangi bir zararı yoktur PİŞİRME MODUNDA İŞİ BİTTİ SİNYALİ VERENE KADAR FAZLA YAKIN DURMAMAKTA FAYDA VAR
HELEDE ÇALIŞIYORKEN İÇİNE EĞİLİP BAKMAK DİREK KÖR OLMA SEBEBİDİR
Mikrodalga fırında Isınan su pişen yemek hiçbir zararı yoktur