Mobilyalarda Toz Birikmesinin Önüne Geçmek için Tavsiyeler

Annekaz
6 Aralık 2022
Yorum Yok

Küçük zerreciklere sahip olan toz ile aranızda sürekli olarak bir çekişme var gibi hissediyorsanız yalnız değilsiniz. Birçok iç mekanın en büyük sorunlarından birisi mobilyaların ve yüzeylerin sürekli olarak tozlanmasıdır.

Neyse ki toz ile aramızda olan bu çekişmenin kazanan tarafı olabilmemiz için bazı pratik bilgiler uygulayabiliriz.

Evin Tozdan Korunması

Toz zerrecikleri ile olan bu mücadelemizde mobilyaların tozlanma sorunu nasıl çözülür sorunun ilk yanıtı bazı temizlik püf noktalarına dikkat etmek olacaktır. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki mobilyalarınız istila eden tozlar genellikle ortamda bulunan ve halı gibi lifli eşyaların en aza indirilmesi gerekir. Ayrıca süpürme işleminin en az 30 dakika olması gerekir. Süpürme işleminde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise mobilyaların ve kapı arkalarının süpürülmesinin ihmal edilmemesidir. Süpürge yaparken kullanılan süpürgenin filtresinin özellikleri de öne çıkmaktadır. HEPA gibi filtreler süpürme işleminde daha az tozun dışarı çıkmasını sağladığı için özellikle tercih edilmelidir.

Bunların yanında yeterince havalandırılmayan ortamlar toz tutmaya daha müsait olmaktadır. Bunun için kapalı ortamların olabildiğince sık havalandırılmaları gerekir. Ayrıca çarşaf ve nevresim gibi çamaşırlarında çok fazla biriktirmeden yıkanmaları mobilyalarınızın daha fazla tozlanmasının önüne geçecektir.

Ahşap Mobilyaların Tozları Nasıl Alınır?

Şıklıkları ve pürüzsüz yüzeyleri ile en fazla tercih edilen mobilyalar arasında ahşap mobilyalar gelmektedir. Ahşap mobilyaların yüzeyinde biriken tozlardan tamamen kurtulmak mümkün olmasa da bazı noktalara dikkat ederek bu sorunu en aza indirebilirsiniz. Hayatbilgileri.com da birçok pratik bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca sağlık, beslenme, bitki bakımı ve daha birçok konuda yüzlerce içerik sizleri bekliyor.

Öncellikle ahşap mobilyaları tozunu alırken tozların etrafa dağılmasını engelleyecek bir toz bezi kullanmanız gerekir. Bu toz bezinin emici özelliğinin bulunması ve hafif nemli olması ise tercih sebebidir. Daha sonrasında ise ahşap mobilyalarınızın üzerinde tüylenme yapmayan kuru bir bez ile geçmeniz hem ahşabın nemden zarar görmemesini hem de yüzeyin parlamasını sağlayacaktır.

Döşemenin Tozu Nasıl Alınır?

Döşemelerin lifli yapısından dolayı içerisindeki tozların giderilmesi son derece zorlu olabilir. Ancak başarılı bir toz alma işleminin söz konusu olabilmesi için öncelikle döşemelerin etiket bilgilerine sahip olmanız gerekir. Eğer etiketi yoksa internetten de döşemenizin nasıl temizleneceği ile ilgili bilgiler alabilirsiniz.

Bunu da seversin  Baş aşağı salon çiçekleri

Genel olarak döşemelerin temizliğine fırçalama ile başlamanız gerekir. Daha sonrasında liflerin içerisine yerleşen tozlardan kurtulmak istiyorsanız karbonatı döşemenin üzerine serpip 30 dakika beklemeniz gerekir. Eğer döşemenizde lekeler bulunuyor ise kuru halı deterjanı ile karbonatı karıştırmanız lekelerden de kurtulmanızı sağlayacaktır. Daha sonrasında ise döşemenizi elektrikli süpürge ile süpürmeniz yeterli olacaktır.

Mobilyalarda Toz Birikmesinin Önüne Geçmek İçin Yapılacaklar

Mobilyaların tozlanma sorunu nasıl çözülür sorusunun cevabının yanı sıra tozların birikmesinin de önüne geçilmesi gerekmektedir. Bu yöntemleri birkaç gün boyunca uygulayarak toz birikimi sorunun üzerinden kolaylıkla gelebilir.

● Mobilyalarınızda toz birikiminin önlenmesi için öncelikle ortamda bulunan yorgan, nevresim ve halı gibi toz tutma özelliği yüksek olan eşyaların ayda en az bir kez yıkanması gerekir.
● Mobilyalarınızın üzerinde yer alan örtülerin 3 ayda bir kez akarlara karşı olan bir temizleyici ile temizlenmesi gerekir.
● Mobilyalarınızın parlak kısımlarını ya da ayna gibi alanlarının silikon içerikli temizleyici ile temizlenmesi tozların daha az tutunmasını sağlayacaktır. Silikon temizleyiciler ahşap temizlemek için de kullanılmaktadır.
● Toz tutma özelliği olan eşyalar içerisinde kıyafetler de bulunmaktadır. Bu sebeple de kullanılmayan kıyafetlerin naylon içerisinde muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Mobilyaların tozlanma sorunu nasıl çözülür sorusunun cevabı genel olarak iç ortamların düzenli olarak havalandırılması ve süpürülmesi ile verilebilir.

Daha fazla pratik bilgi ve içerik için hayatbilgileri.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.