Spinal Anestezi Sonrası Yaşanacaklar
Hamilelik dönemi kadınlar için özel bir süreci ifade eder. Ebeveynliğe adım atmak için gereken doğum işlemi ise her zaman kadınların acılı bir zaman geçirmesine sebep olur. Tıpta sağlanan ilerleme sayesinde, kadınların bu acılarını dindirecek bazı gelişmeler yaşanmıştır. Bakılacak olursa, bunun en güzel yöntemlerinden bir tanesi de Spinal anestezidir. Spinal anestezi, kadınların doğum anındaki sancılarını azaltmak için belden aşağı olan bölgeyi sadece sezaryen doğum esnasında uyuşturmaya verilen tekniğin adıdır. Bu açıdan anneler doğum zamanı yaklaştıklarında, doğum doktorları ile alacakları anestezi biçimine doğru bir şekilde karar vermelidir. Genel, epidural ve Spinal anestezi arasından yeni olan Spinal anestezidir. Kadınlar bu anestezi biçimi ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarından, bazı durumlarda yanlış kararlar verebiliyor.
Spinal Anestezi Nedir ve Nasıl Yapılır?
Doğum esnasında annenin sancı ve ağrılardan kurtulması için beline iğne vurulur. Bu sayede beyin omurilik sıvısına bir anestezi formu enjekte edilir. Literatüre Spinal anestezi olarak giren bu işlem, belden aşağısının belirli bir süre boyunca tamamen hissizleşmesine yardımcı olmaktadır. Bilinçte herhangi bir kapanma durumu oluşmaz. Aynı zamanda bebek sağlığı açısından Spinal anestezinin bir sakıncası yoktur. Kadın doğum öncesinde oturma pozisyonunda veya yan yatma şeklinde pozisyona geçer. Doktor ise bel bölgesinin hijyenini sağladıktan sonra omurilik içerisine gelecek şekilde iğneyi enjekte eder. Anestezi, birkaç dakika içerisinde etkisini gösterecek ve anne adayları uyuşma hissetmeye başlayacaktır.
Spinal Anestezi Sonrası Yaşanacaklar
Spinal anestezi sonrasında, bazı kadınların vücutlarında korkutucu olmayan, fakat sağlık açısından dikkat edilmesi gerekilen bazı komplikasyonlar meydana gelir. Baş ağrısı ve sırt ağrısı, bu komplikasyonların en sık görülenleridir. Ayrıca bazı durumlarda kadınların çok nadiren nörolojik zararlar gördüğü de bilinmektedir. Spinal anesteziden sonra kadınların en az 2-3 gün kadar yatakta istirahat etmeleri gerekir. Bunun dışında, kadınların bol sıvı tüketmeleri de önerilir. Beli zorlayacak ve rahatsız edecek hareketlerden önemli bir süre uzak durulması gerekir. Ameliyat sonrasında bunların dışında meydana gelecek ve vücut sağlığını tehdit edecek bütün semptomlarda, en kısa sürede doktora gitmek önemlidir.